Ξύλινα κουφώματα

  • Αρχική
  • /
  • Προϊόντα
  • /
  • Ξύλινα κουφώματα

Στις μέρες μας, τα ξύλινα κουφώματα συγκεντρώνουν τις περισσότερες από τις ιδιότητες των κουφωμάτων αλουμινίου αλλά και των συνθετικών.

Εν αντιθέσει με το παρελθόν, το ξύλινο κούφωμα διαθέτει δυνατότητα ανάκλησης, μόνωσης αλλά και ενεργειακής αναβάθμισης.

Στα πλεονεκτήματα πρέπει να αναφέρουμε, επίσης, και το γεγονός ότι οι ανάγκες συντήρησης δεν έχουν ουδεμία σχέση με το παρελθόν όπου ήταν απαραίτητο το τακτικό ξύσιμο και βάψιμο του ξύλου, για τη σωστή συντήρηση του.

Οι φυσικές ιδιότητες του ξύλου διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος του, επηρεάζοντας τη δυνατότητα αξιοποίησης τους για ορισμένες κατασκευές και τεχνικές εργασίες.

Μία από τις σημαντικότερες είναι η περιεχόμενη υγρασία του ξύλου, η οποία επηρεάζει φυσικά και όλες τις μηχανικές του ιδιότητες, όπως είναι η αντοχή του στο χρόνο, η παραμόρφωση αλλά και η δυνατότητα επεξεργασίας. Σήμερα, τα ξύλινα κουφώματα βάφονται με υψηλής αντοχής υδατοδιαλυτά οικολογικά χρώματα εμποτισμού. Δεν χρειάζονται συντήρηση παλαιού τύπου (ξύσιμο/βάψιμο).

Η ξυλεία τους είναι τρικολλητή (τρεις «φέτες» ξύλου αντίθετα κολλημένες) και οι «ταμπλάδες» τους κατασκευάζονται με ειδικές μεθόδους με συνδυασμό αντικολλητής ξυλείας και ειδικού κόντρα πλακέ θαλάσσης υψηλής αντοχής. Τα ξύλα που χρησιμοποιούνται έχουν υποστεί ξήρανση και απεντόμωση.

Πλεονεκτήματα ξύλινων κουφωμάτων

  • Κορυφαία θερμομόνωση
  • Εξαιρετική ηχομονωση
  • Άριστες μηχανικές ιδιότητες
  • Υψηλή αισθητική και διαχρονική αξία λόγω της σχεδίασής του
  • Πιο “ζεστό” υλικό σε σύγκριση με άλλα,

Dark Red Μeranti

Dark Red Μeranti

Παρόλη τη μεγάλη ποικιλία ξύλων, το κοκκινόχρωμο Μεράντι Μαλαισίας καταλαμβάνει το 99,6% των προτιμήσεων σε όλη την Ευρώπη. Ιδιαίτερα στις μεσογειακές χώρες, θεωρείται το καταλληλότερο ξύλο για την κατασκευή εξωτερικών κουφωμάτων λόγω των άριστων χαρακτηριστικών που διαθέτει όπως η υψηλή αντοχή . Η μέθοδος αντικόλλησης (τρικολλητό ξύλο) εξασφαλίζει παράλληλα μηδενικές τάσεις στρέβλωσης.

Δρυς

Δρυς

Η ευρωπαϊκή Δρυς είναι ένα βαρύ και σκληρό ξύλο (670 με 720 kg/m3), το χρώμα του είναι καφέ – κίτρινο – γκρι και έχει πλατιά νερά. Η Δρυς φύεται στην Ευρώπη και την Ασία, είναι ξύλο με πολύ αργή ξήρανση και τάσεις μικρής μεταβολής της διάστασής του, έχει πολύ καλή αντοχή και εμφανίζει πολύ καλά χαρακτηριστικά στη μηχανική επεξεργασία. Χρησιμοποιούμε Δρυς αντικολλητή τρικολλητή ξυλεία κορυφαίας ποιότητας. Η συμπεριφορά στη διαδικασία βαφής και φινιρίσματος είναι πολύ καλή.

Ιρόκο

Ιρόκο

Το Iroko είναι μέτρια σκληρό, είναι πολύ ανθεκτικό και μπορεί να συγκριθεί µε το Teak στις περισσότερες ιδιότητές του. Έχει καλές μηχανικές ιδιότητες, βρίσκεται στο μέσο όρο όσον αφορά στη σκληρότητα, το βάρος, την αντοχή σε θλίψη και την κάμψη. Ειδικό βάρος: 750 kg/m3. Η ανθεκτικότητα του Iroko στο χρόνο υπολογίζεται πάνω από 25 έτη, άβαφο και εκτεθειμένο στις καιρικές συνθήκες. Έχει καλή διαστασιακή σταθερότητα και διατηρεί τη μορφή του μετά την επεξεργασία.